Welkom bij vogelwerkgroep Luscinia

Luscinia is de nieuwe naam van de vogelwerkgroep die de werking van Natuurpunt De Wielewaal en Oude Spoorweg overkoepelt.

Onze naam hebben we ontleend aan het geslacht van Nachtegalen, waartoe ook de Blauwborst behoort. Ons werkingsgebied omvat dat van Natuurpunt Oude Spoorweg en van Natuurpunt De Wielewaal, met als expliciete klemtoon de drie Netevalleien, een mekka voor water- en rietvogels. Met vereende krachten menen we meer te kunnen realiseren, waardoor we onder meer de Nachtegaal en Blauwborst een duwtje in de rug kunnen geven. Zo bieden we cursussen aan, doen we regelmatig uitstappen, maar hebben we ook een heleboel soortgerichte telling- en beschermingsacties waarvoor we de handen uit de mouwen steken.

 

Ga gerust op ontdekkingstocht doorheen onze diverse Projecten, Activiteiten of de FAQ van de vogelwerkgroep. Wekt dat je interesse, kom dan zeker eens langs. Een flinke dosis vogel-enthousiasme ontvangen we met open armen!

Wil je meedoen aan deze projecten of activiteiten? Stuur dan even een mailtje naar de vogelwerkgroep via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..