Vogelwerkgroep

vogelwerkgroep

Overzicht

Doelstellingen en contacten

Hoewel er in onze afdeling veel naar vogels gekeken wordt is de oprichting van een heuse vogelwerkgroep ( VWG ) nog vrij jong.

De doelstellingen van de VWG zijn het coördineren en in goede banen leiden van vogelexcursies en het organiseren van projecten rond vogelstudie en -bescherming. Ook worden er regelmatig verschillende andere activiteiten op touw gezet.

Hiervoor hebben we een dynamisch team dat een paar keer per jaar de koppen bij mekaar steekt. Dit brainstormen is toegankelijk voor iedereen dus je moet heus geen topornitholoog zijn om ook eens langs te komen.

We hebben wel geluk want in onze regio zorgt de samenloop van de drie Netevalleien voor heel wat watervogelrijke gebieden zoals Anderstad en de AWW’s ( waterspaarbekkens ) in Lier en Duffel, de AWW bekkens in Broechem en de ganse Kleine Netevallei met o.a. het Viersels Gebroekt. De Jutse Plassen zijn een recentere aanwinst en vormen een trekpleister voor steltlopers.

Contactpersonen

Wil je meedoen aan projecten of activiteiten?

Dat kan, kijk dan ook naar onze activiteiten op deze site.

Voor meer info over deze activiteiten contacteer je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Links

vogelskijken