Lente-kruidensoep

 snede lentekruidensoep

Benodigdheden:

ui, selder, prei, aardappel
margarine
bouillonblokjes, peper
water

onze zelf geplukte kruiden: brandnetel, zevenblad, vogelmuur, hondsdraf, look-zonder-look, paardenbloem

 

Werkwijze:

Spoel de kruiden onder stromend water in een vergiet.
Doe ze in een glas en knip ze met een schaar fijn.
Kuis en versnipper de ui, selder en prei. Stoof ze gaar in wat margarine. Voeg voldoende water toe en zet het vuur voldoende hoog.
Schil de aardappel en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit bij de groenten in de kookpot.
Doe hierbij ook enkele bouillonblokjes en peper, en laat dan alles goed doorkoken met het deksel op de pot gedurende 15 à 20 minuten.
Voeg de geknipte kruiden toe en mix de soep fijn. Laat dan alles nog even koken zonder deksel.

Dien op.

Smakelijk!