Meidoorn-wijn

Ingrediënten

12 g gedroogd meidoornblad en –bloesem ~ 12g gedroogd rozemarijnblad ~ 8g rozijnen ~ 2
g gember ~ 2g kaneelbast ~ 2g duizendblad ~100 g ahornsiroop ~100g honing ~ 0,75 l rode biowijn

Bereiding

Alle kruiden in een hoge pot met brede hals doen en de wijn erover gieten.
Dit alles 10 dagen laten staan en dagelijks goed schudden.
Vervolgens zeven en in een donkere fles overgieten, goed afsluiten.

 Meidoorn-wijn

------------------------------------------------------------------

Citroenmelissecake

Ingrediënten

2 eetlepels fijngehakte citroenmelisse, 2 eetlepels fijngehakte citroentijm of
citroenverbena (of 4 eetlepels citroenmelisse) ~175ml rijstmelk ~ , 225g zelfrijzende bloem ~
snuifje zout ~ 100g boter ~100g rietsuiker ~ 2 eieren ~ 1 eetlepel geraspte citroenschil ~

Voor het citroenglazuur :3 eetlepels citroensap,
125g poedersuiker.

Bereiding

Beboter een cakevorm en verwarm de oven tot 165 °C.

Verhit de melk met de kruiden en laat deze trekken tot de melk weer is afgekoeld; zeef de kruiden uit de melk.
Meng in een kom de bloem met het zout. Roer in een andere kom de boter schuimig met de suiker.
Klop tot de massa goed luchtig is. Voeg dan één voor één de eieren toe en de geraspte citroenschil.
Meng er dan om en om wat bloemmengsel en wat kruidmelk bij en roer tot alles egaal is.
Giet het beslag in het cakeblik en bak gedurende 50 min of tot een ingestoken breinaald er droog uitkomt.

Zet de cake op een dienbord en giet er het citroenglazuur over en laat afkoelen.

Versier met enkele takjes citroenmelisse.

 

Citroenmelissecake 

------------------------------------------------------------------

Kaaskoekjes met rozemarijn

Ingrediënten (voor 25 koekjes)

50g boter ~150g havermout ~ 175 g geraspte belegen kaas ~ 1 losgeklopt ei ~ 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn ~
1 snuifje cayennepeper ~ zout (facultafief)

Bereiding

Verwarm de over voor op 180°C.

Smelt de boter. Doe de overige ingrediënten in een kom en vermeng ze met de gesmolten boter.
Druk het mengsel in een beboterde vierkante vorm (20cm) en bak de koek 30 minuten.
Snijd de koek in vierkantjes

------------------------------------------------------------------

Rozenbottellimonade

Ingrediënten

2 eetlepels rozenbottel (gedroogd) ~ 2 eetlepels hibiscus (gedroogd) ~ een liter appelsap ~ 500ml water

Bereiding

Breng de rozenbottel en hibiscus samen met het water aan de kook en laat het gedurende 10 minuten afgedekt doorkoken.
Zeef het mengsel en laat het afkoelen. Voeg er het appelsap aan toe en serveer de drank koel.

 

Rozenbottellimonade