Activiteiten

Er worden door Natuurpunt regelmatig geleide wandelingen georganiseerd in het stromingsgebied van de Kleine NEete. Als je de natuur voelbaar wil beleven, kun je een handje komen toesteken op de beheerwerkdagen.

Het is ook mogelijk om een ervaren gids te reserveren voor een groep bij Kristine Wuyts.

Wandelpaden

Je kan het gebied ook zelf ontdekken. Het gebied is eenvoudig te bezoeken via de twee wandelpaden en de jaagpaden langs de Kleine Nete en het Netekanaal.

Broekpad

Het broekpad neemt je mee door het open beemdlandschap van het Viersels Gebroekt. De mooiste periode om het gebied te bezoeken is het voorjaar en zomer wanneer de graslanden en ruigten in bloei staan en veel vlinders aantrekken. In de herfst en winter is het heerlijk om te wandelen en te genieten van de rust, mystiek en de openheid van het landschap. Het gebied is ook populair bij vogelaars, vooral tijdens de jaarlijkse overstromingen.

Praktisch:

  • Lengte: 4,5 km lang.
  • Start & aankomst: kerk van Viersel.
  • Toegankelijkheid: niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelgebruikers. Stevige wandelschoenen of laarzen aan te raden.

Je kan hier een wandelkaartje downloaden van de centrale Natuurpunt-website. Hiervoor dien je wel Natuurpunt lid te zijn en in te loggen op deze website.

De wandelfolder kan ook gratis afgehaald worden in café De Cruyck en taverne Hoogwater te Viersel.

Steenbeemdenpad

Het Steenbeemdenpad geeft de landschappelijke diversiteit van de Kleine Netevallei weer. De wandeling vertrekt langs de getijden- en grondwatergebonden natuur. Daarna loopt de wandeling over een rivierduin met eikenbos, heide en zelfs open zand. Het wandelpad is het hele jaar geliefd bij wandelaars en heeft tijdens de herfst en winter dezelfde mystiek als het Viersels gebroekt.

Praktisch:

  • Lengte: 6,3 km lang.
  • Start & aankomst: taverne Badhuis in Kessel.
  • Toegankelijkheid: niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelgebruikers. Stevige wandelschoenen of laarzen aan te raden. Honden zijn toegelaten indien aangelijnd.

Je kan hier een wandelkaartje downloaden van de centrale Natuurpunt-website. Hiervoor dien je wel Natuurpunt lid te zijn en in te loggen op deze website.

De wandelfolder kan ook gratis afgehaald worden in taverne het Badhuis te Kessel (Nijlen).