Evenementenkalender

Flat View
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Search
Zoeken
Avondlijke speurtocht naar beversporen in Viersels Gebroekt
Zaterdag 09 September 2017, 18:00 - 21:00
Hits : 219
door
Contact Rudy Van Cleuvenbergen 03 4640557 (enkel ’s avonds) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het Viersels gebroekt herbergt al jaren een beverfamilie. Vanavond kan je, tijdens een rondwandeling van ca. 5 km, alles te weten komen over deze meestal verborgen dieren: hoe zien bevers eruit en hoe zijn ze aangepast aan hun omgeving, hoe leven ze, welke kansen bieden ze voor een natuurgebied en welke problemen kunnen ze creëren, … . We gaan samen op zoek naar sporen die de aanwezigheid van bevers verraden, zoals dammen en afgeknaagde bomen, en werpen vanop afstand een blik op de burcht waarin ze verblijven.
Op het einde van de wandeling begint de nacht te vallen en is er een kleine kans dat we een glimp kunnen opvangen van de dieren zelf – hiervoor is stilte dan wel een absolute vereiste.
Locatie samenkomst onder de brug van de Nijlensesteenweg over het NetekanaalS
Afspraak: 18:00 uur; samenkomst onder de brug van de Nijlensesteenweg over het Netekanaal; te bereiken door op de N14 de afslag richting Nijlen (N116) te nemen en dan na ca. 200 m, nog vóór de brug, links een zijweg in te rijden richting ka