Een geslaagde 16de editie van onze spaghettidag

Op 26 november 2017 was het weer zover: Onze spaghettidag! Volgens de inschrijvingen een week voor het gebeuren zou er veel minder volk komen dan vorig jaar. Toen hadden we 498 eters. Maar: de inschrijvingen bleven binnenkomen en dus werden er genoeg ingrediënten besteld.

Meer dan 180 liter saus zijn bereid, 28 kg gehakt verwerkt en  90 kg groenten werden de avond er voor fijngesneden en bereid tot een kruidige saus. Een hele schare helpers was 2 dagen in de weer om deze dag tot een goed einde te brengen. Het team draait als een geoliede machine. Paul en Leo gidsten elk een groep enthousiaste deelnemers rond Nazareth en Anderstad.

Heel veel dank aan de deelnemers. Dank zij hen kunnen we dit organiseren en de vele complimentjes zijn een opsteker om zo verder te doen. Uiteindelijk hebben we 501 mensen bediend. Tijdens de avondshift hebben enkele mensen even moeten wachten, maar we hebben al plannen om volgend jaar nog plaatsen bij te creëren. Wij kondigen ook volgend jaar aan dat er glutenvrije spaghetti kan voorzien  worden.  Nu deden we dat voor de mensen van wie we het wisten.

Dank aan heel het spaghettiteam : meer dan 40 medewerkers!  Er komt heel wat bij kijken: prijslijsten drukken, infostand verzorgen (op voorhand bestellingen doen), deelnemerslijsten en betalingen bijhouden, toog, dessertenbuffet, gidsbeurten voorbereiden, powerpoint samenstellen, ingrediënten afhalen en leveren, groenten snijden, gehakt bakken, bereidingen, opdienen, afruim, afwas, opkuis en nog zo veel meer. Dat we een super team zijn, merken we. Nadat er door de ploeg helpers die er ’s avonds nog was,  een glaasje gedronken is, schoten we met z’n allen nog even in actie. Om 21.30 uur zag de keuken van het college er uit alsof er niets gebeurd was!

Kristine