Een aantal van de Natuurpunt-VRIJWILLIGERS van het Beheerteam Kleine Nete hebben de voorbije weken de handen uit de mouwen gestoken.
Vooreerst werd een illegale chalet in het deelgebied ‘Treydbeemd’ volledig gedemonteerd , afgebroken en op een veilige manier neergelegd. Op een extra werkdag werd dan een container van 20m³ houtafval én een container van 20m³ restafval gevuld. Fundamenten en betonplaten werden manueel verbrijzeld en daarmee werd een eerste container van 10m³ puin gevuld. Daarbij kregen we hulp van enkele leerlingen van de Lierse Steinerschool én van ons NP-lid , Paul Verschoren, die de containers ter beschikking stelde.  Alle ijzer ( o.a. van de afsluitingen )werd verzameld en dat werd verkocht ten voordele van ons reservatenfonds. Meer dan een half ton oud ijzer werd zo afgevoerd!
De rest van het puin van de ex-chalet zal op ‘De dag van de Natuur’ = za 18/11 in een volgende container geladen worden! Iedereen die een handje wil komen toesteken op die dag is uiteraard welkom!
Op zo’n extra beheerwerkdagen zijn we nog op de zgn. Zandbijenvlakte honderden kleine berkjes gaan uittrekken binnen het schapenraster en langs de kant van de Kromme Ham zelf nog enkele tientallen Am.eiken en andere jonge opslag ( met bijltjes en wartuigen) gaan verwijderen. Sluikstorten het en der werden opgeruimd en extra  infoborden aan de VLM-vijver van De Steenbeemden kregen een plaatst. Het klappoortje aan de ingang van ons bewegwijzerd wandelpad ‘De Steenbeemden’ werd afgewerkt.
Alle andere klusjes zullen voor de volgende keer zijn!