De ledenavond van zaterdag 13 november 2021 over Viersels Gebroekt en het verhaal van de paling gaat niet door.

Deze avond wordt opnieuw ingericht zodra de omstandigheden gunstig zijn.

Hou jullie goed en veilig en geniet van de natuur

In totaal is er tijdens de plukdag 880 kg appels geplukt. Later is er nog eens een goede 400 kg bijgeplukt.

Een goede oogst dus !!

Hopelijk volgend jaar weer een succesvolle plukdag waar we dan terug wat randanimatie kunnen doen.

Heel veel dank aan alle helpende handen.

Op tweede Pinksterdag, 21 mei, waren we te gast bij de Blauwe Bessentuin op de Bogaertseheide te Kessel.

De eigenaars leidden de deelnemers rond in de tuin, kinderen reden op een ezel door de weilanden, wandelaars verkenden de omgeving, er was een drankenstand en een workshop om lekkere kruidige hapjes en drankjes te maken. Ook onze infostand kende een succes.

De recepten van de workshop vind je bij hier op de website bij Voorbije Activiteiten.

De Gierzwaluw is eigenlijk geen zwaluw, maar een aparte familie van zangvogels. Bij ons komt vooral de gewone Gierzwaluw Apus Apus voor, die hier ook broedt. Het is een typische vogel voor verstedelijkt gebied.

De Gierzwaluw overwintert in Zuid-Afrika.

 

Gierzwaluw

Foto: Raymond De Smet

Foto: Luc Meert

Na al een aantal jaar intense samenwerking rond vogelwerking tussen de Natuurpunt afdelingen De Wielewaal en Oude Spoorweg, gaan vanaf vandaag de vogelwerkgroepen van deze afdelingen samen verder onder de naam Luscinia. Een nieuwe vogelwerkgroep over een groter werkgebied. Wij zien het alvast zitten!

Meer informatie vind je op www.luscinia.be of op deze pagina door door te klikken via het menu Studie & Educatie > Vogels.

Roodborst

De vooraf aangekondigde cursus 'vogels in tuin en park', staat gepland begin 2018, namelijk donderdagen 18/01, 01/02 en 15/02. De praktijkles zal doorgaan op 04/03/2018.

Voor wie graag wat meer te weten komt over de basis van het vogels kijken is dit een mooi begin. Laat je dus zeker niet afschrikken over het niveau. We beginnen bij het begin en vertrouwen erop dat je een hele hoop meer te weten komt over de vogels in jouw tuin of het park in de buurt.

Er zijn 3 theorielessen en 1 praktijkles voorzien. Meer informatie vind je op de website van Natuurpunt.

Vergeet zeker niet in te schrijven!

Tot dan!

Sinds kort staat er een FAQ pagina voor vogels online. FAQ? Yes, Frequently Asked Questions, oftewel vragen die regelmatig terugkomen. Heb je zelf een vraag over vogels? Laat het gerust weten! Wie doen ons best om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.