Natuurpunt kern Zandhoven slaat dit jaar de handen in mekaar met de kersverse Zandhovense vereniging ‘Zandhoven Natuurlijk’ om een groepsaankoop te organiseren van biobloembollen en streekeigen bomen en struiken.

We bieden dit jaar pakketten aan van gemengde hagen en bosjes, maar verder ook vooral losse streekeigen bomen, struiken en haagplanten, aangevuld met ingeburgerde bomen zoals Tamme kastanje, Drents krentenboompje, Walnotenboom en een beperkt aanbod van halfstamfruitbomen. Struikklimop raden we aan
voor een rijk stuifmeelaanbod voor insecten in de herfst. Als klimplant bieden we Wilde kamperfoelie aan.

Zandhoven Natuurlijk lanceert enkele leuke nieuwigheden! Je kan ook een boom aan een dorpsgenoot schenken! Heb je bijvoorbeeld geen plaats voor een boom en wil je de actie toch steunen? Of schenk je graag een boom aan iemand anders? Je bepaalt zelf het bedrag dat je hierbij betaalt. Op het bestelformulier kan je ook een ‘gereserveerde boom’ aanvragen als ontvanger … Wanneer er meer schenkers dan afhalers zijn voor deze gereserveerde bomen, dan worden ze aangeplant op een leuke plek in het dorp van de schenker! Zo geniet iedereen van een dorp vol leven!

Ook aan de jeugdverenigingen is gedacht, want die kunnen na een moeilijke periode wel een centje gebruiken. Anderzijds zijn er heel wat dorpsgenoten die hulp nodig hebben bij het aanplanten. Je kan een ‘boskabouter’ huren. Deze jeugdige ‘boskabouters’ volgen eerst een korte opleiding en helpen planten voor slechts 8 euro/uur.

Heb je zin gekregen in de actie dan volgt hier wat praktische info.
De planten kunnen besteld worden van 1 september tot 30 oktober. De planten kunnen opgehaald worden op zaterdag 27 november, van 9 tot 12 u, te Zandhoven.
Voor meer gedetailleerde info kan je terecht op de website van de gemeente Zandhoven, (milieu – festival van de bol en de boom). Hier vind je ook een online bestelformulier en een uitgebreide digitale folder over de actie.
Gedrukte folders kan je gratis verkrijgen op het gemeentehuis en in de bib.
Een bestelformulier komt in het gemeenteblad van september/oktober.
Betalen doe je bij de bestelling.
De actie staat ook open voor inwoners buiten Zandhoven! 

Wil je meer info, zou je graag een bestelformulier of een brochure toegestuurd krijgen, wil je graag
meewerken aan de actie, heb je een tip of bedenking in verband met de actie, geef een seintje:
Lutgart De Bie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0486304578.