Als bewoners van een rijhuis in de Lierse binnenstad beperkt onze buitenruimte zich tot een weliswaar charmant maar klein koertje. Onze vierkante meter groen biedt net genoeg plaats voor wat kruiden, een occasionele aardbei en een verdwaald bijenhotel, waar de kinderen zich graag in hun strandstoeltjes naast nestelen en de volwassen al eens gezellig plegen te tafelen. En hoewel we soms dromen van een grote moestuin, een stoere boomhut of een heus voetbalveld, hoeft het doorgaans niet meer te zijn.

En voor die extra portie groenbeleving trekken we er graag op uit: lekker ravotten in het speelbos, samen vlinders proberen herkennen of een insectenzoektocht organiseren, rennen, springen en klimmen,...dat smaakt altijd naar meer.

Toen we lazen over #rondjenatuur, was een eigen actie op maat van onze 3 dappere stappers (Emmerik 8j, Oliver 6j & Renée 3j) dan ook snel opgezet. Onder de naam "regio-trotters" zetten we onze zinnen op het ontdekken van 4 wandelpaden ten voordele van de Wielewaal.

1e etappe op 30/5: het Steenbeemdenpad, een idyllische wandeling langs bos en dijk waar we onder meer kennis maakten met het prachtige bankje "Oeverloos", de ideale mijmerplek.

Op 7/6 trokken we vervolgens naar het Viersels Gebroekt. Tip: vergeet je verrekijker niet. Je vindt hier heel wat vogelsoorten, tot zelfs een pinguin toe (al bleek dit bij nader inzien toch een aalscholver...). Ook andere, exotische dierjes kruisten ons pad, zoals het vreemde fenomeen van de horzelvlinder. Het vlonderpad tot slot was de kers op de taart van een leuke dagtrip.

Volgende etappes op onze planning: Het Waverwoud met het Vossenbergbos en de Gasthuisbossenbossen, samen een mooie 5 km, en de Brede Zeyp, goed voor nog eens 4,7 km extra natuurplezier.

Geef een duwtje in de rug van onze jonge wandelaars en steun daarmee De Wielewaal, zodat onze bengels nog veel en lang kunnen genieten van al die lokale fauna en flora. Of sluit je aan bij de leuke initiatieven en zet je eigen #rondjenatuur op! Emmie Verachtert