1) Het beheerteam Kleine Nete is gestart met de opruim en opkuis van enkele percelen die Natuurpunt afd. De Wielewaal enkele maanden geleden heeft kunnen aankopen op Nazareth-Zuid. Enkele weken gelden werd 760 kg achtergelaten landbouwfolie afgevoerd en op 27 maart jl. werd een container van liefst 16m³ met restafval gevuld. En dit is nog maar een begin! Dank aan alle helpers om het gebied een mooier uitzicht te geven!

2) Op de Jutse Plassen is een aanvang genomen met de montage van de modules voor Oeverzwaluwen. Onder impuls van het beheerteam Jutse Plassen zal een mooie weliswaar kunstoeverzwaluwenwand verschijnen tegen eind maart! Hopelijk grijpen de zeldzame Oeverzwaluwen deze kans met beide handen ... of zijn het vleugels ... aan. Ga gerust een seen kijkje nemen.

3) Met enkele vrijwilligers van Natuurpunt afd.De Wielewaal werden de amfibieënschermen in de Vogelzangstraat te Nijlen terug opgeruimd en weer voor een jaartje opgeborgen in het magazijn. Bijna 300 kikkers/padden/salamanders werden zo veilig aan de andere kant van de (druk) bereden straat gezet.

Dank aan de overzetters!

jp3  nz1  nz3 
 oe2  oe3  pado2